Ανεμογεννήτριες & βιολογικός καθαρισμός

Είναι γνωστό ότι η εταιρεία που τοποθετεί ανεμογεννήτριες στην περιοχή μεταξύ Μαρίου – Κουνουπιάς – Πελετών χρηματοδότησε σε μεγάλο ποσοστό τις εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Νότιας Κυνουρίας. Όπως πληροφορίες λένε ότι θα χρηματοδοτήσει με σεβαστό ποσό την αγορά ακινήτου διωρόφου στο Μαρί όπως είχε σχεδιασθεί παλαιότερα. Εκτός των άλλων ωφελειών (ανταποδοτικά τέλη κλπ) οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται τις ανεμογεννήτριες υποχρεούνται να συμμετέχουν και σε κοινωνική συμμετοχή στην περιοχή των εγκαταστάσεων τους.
Με καθυστέρηση τουλάχιστον 7 ετών αναδεικνύονται τα οφέλη που εμμέσως θα απολάμβαναν οι κάτοικοι του Δήμου Λεωνιδίου. Πολλοί όμως χωρίς να ευθύνονται παρασύρθηκαν από δικηγόρο, που με λαϊκίστικη συνθηματολογία (φημολογείται ότι πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ) προσέφυγαν στο Συμβούλιο Επικρατείας με αποτέλεσμα να καθυστερήσει η όλη επένδυση με επιπτώσεις στην οικονομική ζωή του τόπου.
Όπως καθυστέρησε, αλλοιώθηκε και ίσως εγκαταλειφθεί η κατασκευή ολοκληρωμένου αποχετευτικού συστήματος στο Λεωνίδιο(από τον οικισμό μέχρι την παραλιακή ζώνη) και σταθμού βιολογικού καθαρισμού λημμάτων. Ήδη έχουν παρέλθει 4 χρόνια και η σπουδαιότερη και η μεγαλύτερη επένδυση στο Λεωνίδιο που θα έδινε εργασία σε πολλούς συμπολίτες μας και θα αναβάθμιζε την διαβίωση όλων και οπωσδήποτε θα καθιστούσε ελκυστική την περιοχή σε τουριστικές επενδύσεις, καθυστερεί και σχεδιάζεται να έχει δαπανηρότερη λειτουργία και να καλύπτει μόνο τον οικισμό.
Αυτό είναι αποτέλεσμα και πάλι λαϊκίστικης προπαγάνδας κινούμενη κυρίως από «προοδευτικούς» (όπως ο κ. Ν. Μάνος υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ) και άλλους που γνωρίζουν να κρύβουν την αλήθεια από τους πολλούς αλλά και οι ίδιοι να κρύβονται όταν πρόκειται να αποδοθούν ευθύνες.

Δ. Α. Τσιγκούνης