Γιατί ψηφίζουμε ΝΑΙ


Με γραπτή του δήλωση, ο πρώην δήμαρχος Λεωνιδίου Δημήτριος Τσιγκούνης, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ, τάσσεται υπέρ του ΝΑΙ στο αυριανό δημοψήφισμα.
Η δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

"Ψηφίζουμε ΝΑΙ γιατί ο κ. Τσίπρας, που προτείνει το ΟΧΙ δεν ενδιαφέρεται να λύσει τα προβλήματα τα ελληνικά, αλλά για το αν θα προβληθεί ο ίδιος ως ο ηγέτης της Ευρωπαϊκής αριστεράς που τολμά να αντιπαλέψει  με το κατεστημένο της Ευρώπης.
-  Δεν έχει το ηθικό ανάστημα να ισχυρίζεται ότι αγωνίζεται για μια υπερήφανη πατρίδα εφόσον η ιδεολογία του ούτε την έννοια της πατρίδος ενστερνίζεται ούτε την λαμπρή ιστορία της σέβεται.
-  Είχε πρόσφατα την λαϊκή εντολή (με ενισχυμένο περίπου το 60% το αντιμνημονιακό μπλοκ) να απορρίψει την οποιαδήποτε επαίσχυντη πρόταση των δανειστών αλλά απέτυχε.
-  Θεωρούσε εύκολη την αντιμετώπιση των ξένων διαλαλώντας το γνωστό «θα παίξω την τσαμπούνα και στο ρυθμό της οι ξένοι θα χορεύουν»  αλλά εξακολουθεί να τους κατηγορεί ότι δεν δέχονται τις προτάσεις του.
- Κατέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση ως εθελόδουλη υποταγμένη στους ξένους αλλά η «υπερήφανη» στάση του, που απευθυνόταν στο εσωτερικό, μας έφερε σε δυσχερέστερη θέση από τον Ιανουάριο.
-   Ότι έλεγε, αποδείχτηκε ψευδές και αστήρικτο.
-  Έλεγε ψέματα όταν επιρρίπτει στους ξένους τα αίτια του κλεισίματος των τραπεζών ενώ γνωρίζει ότι οι τράπεζες έκλεισαν με απόφαση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ για να μη προκληθεί πανικός, μετά τον δραματικό περιορισμό της ρευστότητας, αφού πλέον δεν μας καλύπτει κάποιο πρόγραμμα (μνημόνιο) και δεν είμαστε συνεπείς στην εξόφληση των οφειλών προς το ΔΝΤ.
-  Δεν υπάρχει και δεν έχει καμία δυνατότητα να ανοίξουν οι τράπεζες με κάποιο μαγικό τρόπο.
-  Συμμαχεί με τη Χρυσή Αυγή που υποστηρίζει την δραχμή και διαδίδει ότι δεν μας χρειάζονται τράπεζες όπως και πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ
- Συμπορεύεται στο ΟΧΙ με τη Χρυσή Αυγή που προτείνει τη δραχμή και την ίδια στιγμή διαβεβαιώνει τον ελληνικό λαό ότι το ΟΧΙ δεν μας οδηγεί έξω από το ευρώ.
- Επέλεξε σκοπίμως την χειρότερη στιγμή να προκηρύξει δημοψήφισμα και να αναστατώσει κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. 
-  Με την λενινιστική ιδεολογία του ήταν βέβαιος ότι οι ξένοι θα υποχωρήσουν ενώ ταυτόχρονα τους κατηγορούσε ότι οι ίδιοι θέλουν να μας διώξουν από την Ευρώπη.
- Το διάστημα που είναι Πρωθυπουργός αρκεί για να καταγράψει η ιστορία την αυθαιρεσία, την υπεροψία, την έλλειψη σεβασμού στη διαφορετική άποψη, την απολυταρχικότητα στην άσκηση εξουσίας, αλλά και την παλαιοκομματική νοοτροπία του κυρίαρχου κομματικού κράτους σε χειρότερο βαθμό από τα πρόσφατα χρόνια
- Ενώ υποτίθεται ότι είναι αντίθετος με την Χρυσή Αυγή αφήνει την Κωνσταντοπούλου να μεθοδεύει αποκατάστασή της στη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής Δημοκρατίας"

                                                                                        Δημήτριος Αλ. Τσιγκούνης